Jak najít štěstí

20.10.2009 15:54

 

Každý hledáme své štěstí. A každý je vidíme v něčem jiném. Každý z nás považuje za štěstí něco jiného. Často se snažíme hledat své životní štěstí ve velkých, ohromujících věcech. Jen je to mnohem jednodušší. Štěstí je většinou malé  nenápadné, ve věcech kde bychom ho nehledali. Každý z nás máme jiný žebříček hodnot a proto máme i různé názory na štěstí. Ale až pochopíme hlavní význam tohoto slůvka, opravdu zjistíme, že šťastní můžeme být každý den, ikdyž zrovna slunce nesvítí, ikdyž nám zrovna šéf odmítl přidat, něco nám nevyšlo, nebo nás něco trápí. Přesto každičký den můžeme objevit své vnitřní štěstí. Tak jak nás příroda stvořila, tak nás i přijímá, proto je jedno jaké jsme národnosti, barvy pleti, vyznání, názorů, vzdělání. Důležité je naše srdce, protože štěstí je vnitřní klid, pocit, naděje, příslib. Je mnoho knih a návodů jak v sobě najít své vnitřní štěstí, ale kdo má čas je hledat, listovat jimi, když každý den přináší tolik věcí které nás zaměstnávají a je třeba je splnit. Pro začátek vám chci přinést pár rad, kde všude můžete své vnitřní štěstí najít a tím udělat svůj život lepší, krásnější a klidnější. Nejčistčí jsou malé děti, svou nezatíženou neviností a upřímností.

Proto hledejme štěstí v dětském úsměvu. Pokud se podíváte do očí smějícího se dítěte, ať je vaše vlastní, njebo vaší dobré kamarádky, nebo někoho jiného, uvidíte něco andělského. Dítě se rodí čisté, plné enerdgie, fantazie a štěstí. Pokud dostatečně přicházíte do styku s malými dětmi, můžete v jejich zvonivém a upřímném smíchu najít náboj i na několik dní.

Ve skutečné svobodě, kdy si můžete plnit své sny, malé i velké i ty nejtajnější. Dnes nejsou předsudky že ženy nemohou dělat některé věci, proto dělejte to co je vašemu srdci blízké, to co vás naplňuje dorým pocitem. Cestujte, vandrujte, studujte, poznávejte svět, lidi, nebo se jen s láskou starejte o děti a rodinu. Vyberte si podle svého srdce a nenenchte se nikým svázat a ovlivnit. Kdo ztratí svoji vnitřní svobodu, ztratí štěstí! Je to jako ptákům ustřihnout křídla! Jděte si za svými sny, třeba pomalu krůček za krůčkem, nenenchte se odradit a ti co vám nepřejí a trápí vás, nepodporují vás, ty nechte být, protože tací lidé vám ničí vaše štěstí. Kdo vás má rád, ten vás má rád takové jací jste! A bude vás podporovat a pomáhat vám. Ani být ženatý, vdaná, neznamená nesvobodu! Myslte na to na své cestě za štěstím!

Objevme štěstí ve svém těle. Nezáleží na tom zda jsme tlustí či tencí, malí či velcí, kudrnatí, modroocí či černoocí - každé tělo je hezké jak ho příroda stvořila. Díky němu si můžeme užívat život všemi smysly. Chodit bosýma nohama po trávě, přivonět si ke květinám, vnímat všechny barva duhy, šumění lesů, motýlích křídel, vychutnat si sladkost medu, dobrot, pohlazení vánku po vlasech, tepla slunečních paprsků i čistého vzduchu který přnáší vítr. Bílý sníh nás ochladí, vlny moře očistí, slunce zahřeje naše dlaně a tělo. Vychutnávejme si každý pocit, jako slast, zážitek, své štěstí, že je můžeme prožít.

Najděme štěstí v tichém místě, kde se ukryjeme před ruchem města, chaosem moderní doby, spleti hlasů lidí . Uchylme se do místa které nás zahalí do klidu ticha, ať je to v lese, nebo v pokoji který máme rádi, kdekoli kde si můžeme poslechnout své myšlenky, nechat je volně plynout, naslouchat jim. Je to velká úleva, načerpání síly do dalších dnů a štěstí a balzám pro naši duši.

Štěstí nám přinese i zdravá strava, která pohladí naše tělo, nezatíží je spoustou chemiálií které nás připraví o energii a dobrý pocit. Oželme někdy nové botičky a dopřejme si kvalitní a zdravou stravu, naše tělo se nám brzy odmění pocitem štěstí které je v dobrém zdraví.

Odvaha! To je velmi důležitá vlastnost, abychom mohli být opravdu šťastní! Staňte se silnou osobností, pracujte na sobě! Je to někdy náročná a tvrdá práce a chvíli to trvá než se to člověk naučí, ale výsledek opravdu stojí za to! Získáte nejen respekt okolí, ale hlavně si budete vážit mnohem více sami sebe! Uvidíte jak takový pocit štěstí stojí za to !

A ještě pár drobností:

Jedno sladké kousnutí do JABLÍČKA vám dodá spoustu energie a štestí!

OBJETÍ  je gesto, kterým se dotknete člověka i jeho srdce!

RADOSTNÝ ÚSMĚV  posiluje imunitní systém a přechází vráskám! Kdo se umí smát je stále a celý život krásný a mladý!

Tak s chutí do toho, rozběhněte se za štěstím! Není na co čekat!

ŠŤASTNOU CESTU !!!